in

Đoković bijesan na TV kuću Eurosport: Predstavljaju me kao zlikovca, prevršili su svaku mjeru

Foto: Twitter/Tennis HQ

Novak Đoković je tokom meča na Australian Openu protiv Roberta Carballesa Baene ušao u raspravu sa sutkinjom, a nekadašnji najbolji teniser svijeta je bijesan na TV kuću Eurosport zbog izvještavanja o tom detalju.

Komentatori Eurosporta su tada konstatovali da je Đoković prkosio sutkinji tokom uzimanja pauze za WC. Kako je istakao Đoković, ovo nije prvi put da Eurosport od njega pravi negativca.

“Drugi put u šest mjeseci imam problem s Eurosportom. Oni su organizovali novu kompaniju iz Londona koja im radi digitalne medije, vidio sam da je neko novi, to su mi i rekli. Ne sjećam se šta je tačno bilo prije šest mjeseci, ali tada sam rekao da neću davati intervjue za Eurosport. Potom su mi se izvinili i sve je bilo OK, a evo sada, šest mjeseci poslije, oni opet rade senzaciju od nečega što je izvučeno iz konteksta”, započeo je svoje izlaganje Đoković.

On je rekao kako su mu se uposlenici Eurosporta izvinili privatno, ali on traži i javno izvinjenje u programu uživo.

“Dao sam intervju Barbari Schett, ona mi se izvinila. I Boris Becker mi je pisao, Mats Wilander, svi oni rade za Eurosport i ja nemam ništa protiv njih. Volim Eurosport, volim sport, gledam skijanje cijeli život na Eurosportu… Neko u ATP-u mora zaštititi tenisere. Od mene je lako napraviti zlikovca, tako me predstavljaju. To je sada za mene normalna pojava, ali neću trpjeti nepravdu. Ne zaslužuju da im ovo prođe tek tako, prevršili su svaku mjeru. Niko mi se nije javno izvinio, a hoće li? Ne vjerujem”, rekao je razočarani Đoković i dodao:

“Oba puta su mi se privatno izvinili, ali ljudi to ne znaju. I dalje će misliti da nisam poštovao pravila i da sam otišao u toalet bez dozvole sutkinje. To uopće nije tako, lijepo sam objasnio što se dogodilo”, poručio je srbijanski teniser.

Milanović: Borrell nas tretira kao da smo retardirani, želi onemogućiti učešće Hrvatske u EUFOR-u

Djevojka dovezla se taksijem na Skenderiju i skočila u nabujalu Miljacku, tijelo izvukli u Novom Gradu