in

Divac posjetio “Orlove” u Los Anđelesu (VIDEO)

Foto: Fudbalski savez Srbije

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac posjetio je danas trening fudbalske reprezentacije Srbije u Los Anđelesu uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmica između selekcija SAD i Srbije biće odigrana sutra od četiri sata po srednjeevropskom vremenu.

“Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak”, obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom, prenio je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Legendarni NBA as se fotografisao sa srpskim fudbalerima, a potom je podsjetio Dragana Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor srpske reprezentacije ostvario prvi veliki uspjeh u igračkoj karijeri.

“Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju” rekao je Divac i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u Los Anđelesu.

Potom je nastavio:

“Volio bih prije svega da se niko ne povrijedi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrijede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provjere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo” naveo je legendarni srpski košarkaš.

Divac je izjavio da je uvjeren da će srpski fudbaleri poslije Svjetskog prvenstva u Kataru biti još jači i mudriji.

“Mislim da je ogroman uspjeh što smo se plasirali na SP. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i volio bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat” naglasio je bivši igrač Sakramenta, Lejkersa i Šarlota.

On je istakao da je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije mijenjala selektora poslije prvog slabijeg rezultata.

“Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Svetislav Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi” zaključio je Vlade Divac, prenosi “Informer”.

Svađa Stanivukovića i Vukanovića gura opoziciju u ambis

Švercovao evre u limenci čipsa (FOTO)