Krovna kuća evropskog fudbala (UFEA) suspendovala je direktora letonskog Spartaksa Edgarsa Gauracsa na deset godina zbog namještanja utakmica, a sumnja se na duel protiv Crvene zvezde.

Gauracs je trenutno generalni direktor Spartaksa iz Jurmale, a u tom periodu bio je fudbaler kluba. Ipak, UEFA ga je suspendovala iz svijeta fudbala na narednih 10 godina zbog namještanja utakmica.

Ovaj nekadašnji napadač je bio pod istragom zbog utakmice protiv Crvene zvezde u kojoj je imao ponudu da utiče na rezultat meča 2018. godine.

Iako nije potvrđeno da se radi o toj utakmici, mediji u ovoj zemlji tvrde da je u pitanju meč protiv Zvezde jer je već Garuacs bio pod istragom zbog tog duela.

UEFA je poslala dopis Fudbalskom savezu Letonije u kojem se naređuje zabrana bavljenja poslovima vezanim na fudbal Gauracsu na narednih 10 godina. I sam bivši fudbaler se odmah oglasio.

“U pitanju je veliki nesporazum. Dobio sam ponudu da namjestim meč, ali sam odmah odbio i prijavio taj pokušaj fudbalskim vlastima. Savjest mi je mirna i uvjeren sam da će se nesporazum riješiti”, rekao je Gauracs za letonske medije.

Podsjetimo, prvi meč završen je rezultatom 0:0 u Letoniji, a onda je Zvezda slavila rezultatom 2:0 na svom terenu 2018. godine.Izvor:
Share.