in

Direktor AO: Naučili smo lekciju sa Đokovićem, nije sve bilo kako treba

Kreg Tajli, direktor Tenis Australija, kaže da žali za određenim propustima koji su se dogodili uoči starta turnira.

Tajli je priznao da je skandal oko odbijanje vize Novaka Đokovića, zasjenio događaj i dodaje da će svi koji su u organizaciji naučiti na greškama.

“Ono za čim žalim je da imamo 256 igrača u glavnom i 256 u žrijebu kvalifikacija, i odgovor koji dobijamo od njih je sve to što se dešavalo, odvlačilo od turnira. Žalim što su te okolnosti (oko Đokovića) prouzrokovale odvlačenje pažnje. Ne samo igračima, već svima. Da, žalim za tim i uskoro ćemo o svemu pričati i naučiti lekcije iz svega, kako bismo napravili prilagođavanja ili promjene koje su neophodne za 2023. godinu”, rekao je Tajli agenciji AAP.

Bilo je mnogo poziva na njegovu ostavku, pošto obavlja funkcije direktora turnira i ujedno prvog čovjeka Tenis Australija. On odbija da se povuče.

“Ne, nije to previše posla. To je isti posao, da budem jasan, jedan posao. Zato što je kao da vodite kompaniju”.

On i dalje odbija da kaže čija je krivica u skandalu najveća.

“Fer je reći da su svi bili posvećeni tome da urade pravu stvar kako bi se događaj održao i to uključuje sve forme vlade i nas u Tenis Australija. Nijednom nismo odustali od principa sigurnosti za sve. Da, bilo je odvlačenja pažnje igračima i neke će se lekcije naučiti. Ali oporavili smo se i isporučili veliki događaj”.

Izbjegao je da direktno odgovori na pitanje da li je Đoković zaslužio neku vrstu izvinjenja što mu je dato uvjerenje da će mu biti dozvoljeno da igra, kroz formu medicinskog izuzeća.

“Pričam sa stanovišta Tenis Australija. Ima tu lekcija za sve nas i počevši od utorka sljedeće nedjelje, definitivno ćemo sagledati sve što smo uradili, kao što radimo svake godine. Šta smo uradili dobro? Šta nije bilo dobro i onda ćemo krenuti sa pripremom za 2023. Gledajući u budućnost, daćemo ocjenu na vrijeme. U ovom trenutku, koncentrisani smo na nastavak turnira i da se ne vraćamo na sve što se dogodilo”, zaključio je Tajli.

Oprez vozači: Mjestimično vlažni kolovozi, moguća poledica

Nestašica pasoša, a na ledu i lične i vozačke