in

“Delije“ odbile da idu na sutrašnji derbi: Ovo je razlog

Beogradska “Štark arena“ sutra će biti poprište prvog ovosezonskog vječitog derbija između Partizana i Crvene zvezde koji će biti odigran u sklopu petog kola Evrolige.

Prvi sraz “vječitih“ ne dolazi baš u najboljem trenutku i za jedne i druge, oba tima su na skoru 1-3 u Evroligi, Partizan je u međuvremenu poražen od Mege u ABA ligi, dok je Zvezda smijenila Duška Ivanovića i dovela Joanisa Sferopulosa.

Iako je bilo najavljeno, derbiju neće prisustvovati tifozi crveno-bijelih koji su se oglasili saopštenjem.

„Poučeni iskustvom od prošlog puta na vreme smo pokušali da stupiimo u kontakt i sa našim klubom i sa navijačima Partizana kako bi probali da konačno derbi vratimo navijačima. Od strane naše uprave naišli smo na ogromno razumevanje i volju da se razmeni po 2.000 karata za gostujuće navijače (u procentima to je 10% kapaciteta Arene). Takođe, navijači Partizana su bili saglasni sa ovim ali su izrazili sumnju da li njihova uprava želi da prihvati ovakvu ponudu. Pitali su i dobili odgovor da može 1.000 karata da se razmeni. Shvatili smo to kao onu izreku “svaki početak je težak” i prihvatili usmeno ovu ponudu“, stoji u saopštenju u kojem između ostalog još stoji:

„Tih 1.000 karata je tolika količina da smo maltene po imenu i prezimenu znali ko će ići na novi istorijski evroligaški derbi, i to pravo bez spavanja iz Lajpciga da bismo uspeli da stignemo. Međutim, dva dana pred derbi saopšteno nam je da možemo da dobijemo samo 300 karata. Da uprava Partizana ne može više da izdvoji jer navodno imaju sezonske karte. Sa sve tim sezonskim kartama ostaje više nego dovoljno mesta čak i za nas 2.000 a ne 1.000, ali očigledno je da njihova uprava ima neku svoju matematiku. Za derbi u Pioniru mi smo premeštali naše ljude sa sezonskim kartama na druga mesta, nismo prodavali dalje karte, kako bi oni mogli da uđu u halu i imaju mesta i za “tampon zonu” koju policija traži. Za njihovu upravu ovo je izgleda bilo previše komplikovano i jasno je ko dan da ih ne zanima nikakva normalizacija derbija u ovom trenutku“.

Na kraju naglašavaju:

„Naša odluka je da ne prihvatimo 300 karata (nepuna 2% od kapaciteta Arene) jer smatramo da derbi tako ne treba da izgleda niti da mi sa 300 ljudi u hali koja prima 20.000 navijača, možemo da imamo ikakav udeo u ovom derbiju! Ostaje žal što nećemo biti tu da pružimo podršku našim igračima u mnogo bitnoj utakmici. Izgleda da se ispostavilo ponovo tačnim da se čovek drži za reč a limar za šasiju!”. Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18:30 sati.

Pogledajte ko su uhapšeni službenici Poreske uprave RS (FOTO, VIDEO)

Masovna pucnjava u SAD: Najmanje 22 osobe ubijene, više od 50 povrijeđeno (FOTO)