Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kandidovan je za nagradu “Najbolji trener 2023. godine”, saopšteno je iz Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Za nominacije za najboljeg stručnjaka glasali su teniski treneri, a uz Gorana Ivaniševića kandidati su još Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

U kategoriji “Povratnik godine” kandidati za nagradu su: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis.

Kandidati za nagradu “Stefan Еdberg”, koja se dodjeljuje igraču koji se tokom cijele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i promovisao je igru svojim aktivnostima van terena su Karlos Alkaras, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Janik Siner.

ATP je u ovoj kategoriji izostavio Novaka Đokovića, koji je tokom sezone osvojio tri grend slema, a godinu je završio na prvom mjestu na ATP listi.

U kategoriji “Igrač koji je najviše napredovao” nominovani su Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks.

Kandidati za nagradu za najboljeg mladog tenisera koji je napredovao su Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš, piše B92.

Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni tokom nedjelje dodjele nagrada, koja počinje 11. decembra.Izvor:
Share.