in

Borac prva „žrtva“ novog pravila UEFA

Fudbaleri Borca iz Banjaluke nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 4:3 poraženi od Kluža iz Rumunije. Banjalučani su slavili 2:1 posle produžetaka, ali su u prvom susretu izgubili 3:1 i završavaju učešće.

Šampion Bosne i Hercegovine prva je „žrtva“ novog pravila UEFA koje je stupilo na snagu od ove takmičarske godine. Evropska kuća fudbala ukinula je pravilo gola u gostima, te Borcu nije bilo dovoljno 2:0 pred svojom publikom posle 90 minuta igre.
Odlučujući gol u redovima šampiona Rumunije postigao je Kipčiu u 118. minutu.

U prvih 45 minuta nije bilo golova. Inicijativu su imali gostujući fudbaleri, u 13. minutu zatresli su mrežu Ćetkovića, ali gol je postignut iz ofsajda, te je poništen.
Kluž je u 41. minutu zapretio preko Deaka koji je šutirao jako dobro iz slobodnog udarca, a golman Borca je još boljom intervencijom sprečio vođstvo Rumuna.
Na startu drugog poluvremena Kluž je uspeo da postigne gol, ali je i on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Nisu imala sreće gostujući igrači, a u 60. minutu usledio je šok.
Stojan Vranješ je odlično zahvatio loptu glavom i lopta je završila iza leđa Arlauskisa.

Nošeni odličnom energijom domaći fudbaleri za samo četiri minuta uspeli su da dupliraju prednost i time anuliraju zaostatak iz prve utakmice (3:1).
Strelac je bio napadač Panajotis Moraitis.

Do kraja regularnih devedeset minuta nije bilo golova, a kako je UEFA od ove sezone ukinula pravilo gola u gostima, usledili su produžeci.
U dodatnih trideset minuta igre ekipa Kluža je bila bolji rival, dva puta su imali velike šanse posle šuteva sa distance, ali jednom je Ćetković sjajno odbranio, a drugi put je stativa spasla Banjalučane.
Utisak je bio da će uslediti penali, ali Kipčiu je u 118. minutu poslao nedobranjiv udarac i golman Borca je savladan.

Domaći fudbaleri do kraja utakmice pokušali su dođu do gola koji bi im doneo penale, ali nisu imali snage i Kluž prolazi u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.
Borac takmičenje nastavlja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U Loparama otvoren Međunarodni turnir Street Basket Festival

Obrt iz Ljubljane: Tranzit kroz Sloveniju ipak bez ograničenja