in

Borac po teškom terenu bolji od Veleža, strijelci Meleg i Cvijanović

Fudaleri Borca savladali su Velež u meču 21. kola M:tel Premijer lige BiH (2:0). Oba tima pružila su dobru partiju po teškom terenu, a gostima su presudili Dejan Meleg i Obren Cvijanović.

Sasvim očekivano domaća ekipa je bila mnogo konretnija tokom svih 90 minuta i po nekoliko dobrih prilika propustili su Meleg, Goran Brkić i Jovo Lukić, dok je kod gostiju najviše prijetio Samir Zeljković. Snijeg je pravio velike probleme igračima obje ekipe. Domaćin je na vrijeme očistio teren da utakmica može da se odigra, ali je teren bio u lošem stanju. Banjalučani su poveli u 59. minutu sjajnim golom Melega koji je na pripremama, ali i na startu drugog dijela sezone pokazao da je ušao u pravu formu. Gosti su se otvorili nakon primljenog gola i propustili nekoliko prilika, da bi kazna stigla u 68. minutu kada je pogodak postigao Cvijanović koji je ove zime pojačao “crveno-plave” upravo iz Veleža.

Danas je odigran još jedan meč u kojem je Posušje došlo do zlata vrijednih bodova u borbi za opstanak. Domaćin je savladao Slobodu iz Tuzle s 1:0, a pitanje pobjednika riješeno je već u sedmoj minuti kada je Nikola Leko postigao, ispostaviće se, jedini pogodak na meču. Posušje je zahvaljujući ovo pobjedi izašlo iz zone ispadanja i sada ima tri boda više od Rudar Prijedora koji je prvi tim ispod crte. Posušje u narednom kolu očekuje teško gostovanje Širokom Brijegu, dok će Sloboda dočekati lidera šampionata Zrinjski.

Rezultati: Borac – Velež 2:0, Posušje – Sloboda 1:0, Rudar Prijedor – Leotar 1:2, Željezničar – Sarajevo 2:0, Zrinjski – Radnik 2:1. Sutra: Tuzla Siti – Široki Brijeg (15 časova).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Aca Lukas raspalio po Beoviziji: Da sam prao noge na bini možda bih pobijedio

Kovačević: Komšić uz pomoć SDA i SDS pokušava izvršiti državni udar u BiH