​Fudbaleri banjalučkog Borca su napravili istorijski uspjeh tako što su se polasirali u Ligu konferencija. Samim tim morao se “Velikan iz Platonove” pojačati za predstojeće izazove.

Bio je tim Borca na pragu ulasku u Ligu Evrope, međutim na kraju je spletom nekih nesrećnih okolnosti poslije boljeg izvođenja penala Ferencvaroš ipak bio bolji.

Pred start premijerne sezone u Evropi, fudbaleri Borca su dobili čak tri pojačanja. I to iz Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Prvi čiji je transfer ugovoren je bio transfer Bobana Nikolova koji je prethodnih godinu dana bio bez kluba, a ranije je igrato za ekipe poput Fehervara i Lečea.

Borac je potvrdio dolazak Slovenca Sandija Obraneca, koji je stigao kao slobodan igrać poslije isteka ugovora u austrijskom Tirolu.

I posljednji koji je stigao u Banjaluku je bio Niko Datković. Bivši kapite mlade reprezentacije Hrvatske je u Borac stigao bez obeštećenja, dok je posljednji klub u kojem je igrao bio Nea Salamis. U svojoj bogatoj karijeri je igrao u Mađarskoj, Poljskoj, Španiji, Rumuniji, Švajcarskoj.

Borac će u Ligi konferencija za protivnike imati ekipe poput LASK iz Linca, APOEL, Omonije, Šamroka, Panatinaikosa i Vikingura, navodi “b92”.

Share.