Novak Đoković postao je po treći put šampion Rolan Garosa i po 23. put šampion Grend slem turnira posle pobede nad Kasperom Rudom rezultatom 7:6, 6:3, 7:5.
Srpski as ponovo je najbolji teniser sveta, ali sada je Srbin i zvanično najbolji u istoriji tenisa po broju najvećih trofeja.

Stegne se ruka kada treba napisati istoriju, ali samo jedan čovek zna kakav je to osećaj jer je samo Novak Đoković uspeo da osvoji 23 Grend slema u karijeri.
Čudno vreme u Parizu nagoveštavalo je da je osvanuo veliki, važan dan za istoriju sporta. Na tribinama Filipa Šatrijea čekao se spektakl, a iz lože Novaka Đokovića gvirilo je lica Toma Brejdija.

Najbolji kvoterbek u istoriji NFL lige čekao je da i Novak postane najbolji u istoriju, a srpski as je nervozno i sa velikom željom otvorio epsko finale protiv Ruda koji definitivno nije imao šta da izgubi.

Nervozni Đoković srljao je iz greške u grešku, a već u drugom gemu srpski as imao je šest neiznuđenig grešaka što je Norvežanin iskoristio i napravio je brejk. Novak je nastavio da greši, ali je bio sve bolji u svojim servis gemovima, a onda kao što to obično biva zver se probudila.

U sedmom gemu posle nekoliko spektakularnih poena Novak je uspeo da vrati brejk, a potom je nastavio sa odličnom defanzivom koja nas je uvela u taj-brejk. Na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali i inače, taj-brejk za Novak znači samo jedno – dominacija.

Sve one loptice koje nisu ulazile u teren ili su ostajale u mreži, u taj-brejku Novak je pogađao i slao u nestvarne uglove koje Rud nije mogao ni da sanja da stigne. Posle sat vremena i 20 minuta Srbin je napravio prvi korak ka tituli.

Kada Novak uđe u ritam, ne postoji teniser koji bi želeo da se nađe na protivničkoj strani. Srpski teniser gotovo da ubije samopouzdanje protivnika kao što se primetilo kod Ruda koji je na startu drugog seta srljao i grešio dok je Novak nastavio svoj šampionski ples.

Posle maratonskog drugog gema Đoković je napravio brejk, a igra kojom je došao do njega bila je strašna i firiozna i ukazivala je na to da Norvežanin nema izlaz. Nije ga pronašao tokom celog seta, a Novak je napravio i drugi istorijski korak.

Treći set tekao je sporo, jer se istorija sporo i piše. Kasper Rud igrao je odlično i nije želeo da dopusti gem. Želeo je Norvežanin još malo da bude finalista i da oseti tu neverovatnu energiju, ali set je odmicao i morao da ide ka završnici.

Popuštala je koncentracija, grešio je Novak, ali kad je bilo najbitnije napao je Ruda, i napravio brejk posle kog je došao do tri meč lopte za istoriju i besmrtnost.

Novak je ponovo prvi na ATP listi i Novak je i zvanično najbolji teniser u istoriji jer je Rafaela Nadala ostavio na 22 Grend slem titule.

Share.