Fudbalska reprezentacija Srbije savladala Jordan u izuzetno uzbudljivoj prijateljskoj utakmici u Beču rezultatom 3:2.

Pred oko 9.000 navijača na “Đenerali Areni” u austrijskoj prestonici, mahom simpatizera “orlova”, selekcija Dragana Stojkovića Piksija odigrala je daleko od najboljeg meča od kako je preuzeo tu funkciju.

Srbija jeste izašla u kombinovanom sastavu, ali je i takva bila ogroman favorit sa igračima poput Filipa Kostića koji je ponio kapitensku traku.

Već od prvog minuta je bilo jasno da su srpski igrači potcijenili protivnika sa Bliskog Istoka, koji je odmah krenuo ofanzivno i bez respekta za daleko poznatija imena na drugom kraju terena.

Inače, Srbija je povela u sedmom minutu preko Erakovića, Al Mardi u 53. i Al-Tamari u 67. su donijeli preokret Jordanu, da bi Joveljić u 84. donio izjednačenje na 2:2.

Fudbaleri Jordana napustili su prijateljsku utakmicu protiv Srbije u 84. minutu, neposredno pošto je Srbija izjednačila 2:2.

Poslije gola Dejana Joveljića, dio srpskih navijača “Orlova” je ušao na teren, poslije čega je ekipa Jordana napustila meč, a čekala se konačna odluka sudije Štefana Ebnera iz Austrije.

Sudija je poslije pet minuta vratio ekipe i utakmica je okončana na terenu.

Srbija je na kraju pobijedila uz dosta brukanja protiv Jordana.

Krajnji rezultat 3:2 postignut je zahvaljujući preokretu u režiji dvostrukog strijelca Dejana Joveljića neposredno nakon nastavka.

Share.