Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživela je sinoć svoj najteži poraz u istoriji natjecateljskih utakmica. Portugal je pobedio sa 0:5 u Zenici, time teoretski onemogućivši BiH izravan plasman na Evropsko prvenstvo.

Portugalci su poveli već u četvrtoj minuti kada je Cristiano Ronaldo postigao gol iz jedanaesterca. No, dogodila se situacija koja je ranije na utakmicama u Zenici bila nezamisliva – stotine navijača BiH su proslavile gol Ronalda, koji je očigledno idol mnogima.

“Širom sveta navijači dolaze da bodre svoje timove, pružajući im podršku od početka do kraja. Međutim, samo u BiH publika dolazi s namerom da navija za gostujući tim. Cristiano Ronaldo je jedna od najvećih svetskih zvezda i naravno da ima svoju bazu obožavalaca širom sveta, uključujući i BiH. Ali, bilo je neverovatno gledati kako mu publika u Zenici skandira i slavi golove koje je postigao. Treba napomenuti da je te golove postigao protiv BiH, a ne protiv Islanda, Malte ili Kolumbije. Navijači iz BiH mu aplaudiraju i pozdravljaju golove koje postiže protiv njihove reprezentacije. Neverovatno…”, iznenađeno piše SportSport.ba, najveći sportski portal u Bosni i Hercegovini.

“Cela priča oko Ronalda bila je poprilično degutantna. Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo i samo Ronaldo. Ljudi su bili spremni zaboraviti svoj vlastiti identitet kako bi dobili fotografiju sa slavnim Portugalcom. Ronaldo i neki portugalski igrači imali su takvu moć zvezda da su čak i zvezde bh. reprezentacije činile sve da ih spoje sa svojom decom.

Tako su, između ostalih, Edin Džeko i Miralem Pjanić vodili svoje sinove za ruku na teren, a i deca drugih “faca” dobijala su trenutke slave.

Share.