Samo dva dana prije blamaže Bajerna u Kupu gdje je rezultatom 2:1 izgubio od niželigaša Sarbrukena, bivši predsjednik kluba, a danas član supervizorskog odbora Uli Henes, rekao je da će “Tuhelu osigurati sve potrebne resurse za zimski prelazni rok, ali samo pod uslovom da klub ima šanse za osvojiti sva tri trofeja”.

Tommas Tuhel tako će ostati bez svih potrepština, jer uspio je ispasti iz Kupa u drugom kolu takmičenja, a poraz će ostati crna mrlja u istorijskim knjigama bavarskog kluba. Sarbruken, koji je pobijedio 2:1 pogotkom u šestoj minuti nadoknade, klub je u trećem rangu njemačkog fudbala, a Bajern tačno 23 godine nije ispao iz Kupa od jednog trećeligaša ili tima još nižeg ranga. Konkretno, tada ih je savladao četvrtoligaš Magdeburg.

Tuhel će, po ko zna koji put, morati mnogo toga objasniti njemačkoj javnosti, posebno ljubiteljima kluba s “Alijanc Arene”. Dok njemački mediji pišu o teškoj blamaži, jer neslavna avantura u Sarlandu drukčije se ni ne može opisati, strateg Bajerna nema baš previše toga za kazati. Reći će, nisu podcijenili suparnika.

“Nismo bili arogantni niti smo olako ušli u ovaj dvoboj. Postoji ili sto objašnjenja ili nijedno, jako čudan osjećaj. Svi znaju da smo ovdje trebali pobijediti, ko god to kaže, u pravu je. Ne postoji razumno objašnjenje, izuzetno smo razočarani” kazao je Tuhel.

Inače dobro raspoloženi Tomas Miler, koji je i postigao prvi pogodak na utakmici, govorio je u sličnom tonu.

“U mnogim situacijama trebali smo drukčije postupiti i biti bolji. Jednostavno nismo bili svoji. Moramo čestitati protivniku za odličnu borbu.”

Da bi stvar bila gora, brige u bavarskom klubu izazvao je Matijs de Liht. Nizozemski defanzivac izašao je s travnjaka u 25. minuti zbog povrijede desnog koljena uz bolnu grimasu na licu. Radi se o povredi dijela tijela s kojim je već imao problema i predviđa mu se nešto duža pauza.

Share.