in

Australija otpisala Novaka – Grend slem najavljen bez Đokovića!

Foto: Twitter/Tennis HQ

Još uvek nije poznato hoće li Novaku Đokoviću biti ukinuta zabrana za ulazak u Australiju koja ga sprečava da učestvuje na prvom Grend slemu u sezoni, ali je poznato da su ga sa turnira već „otpisali“ jer se ne nalazi na promotivnom posteru.

Novak Đoković osvojio je devet trofeja na Australijan openu, a u dva navarata osvajao je po tri titule uzastopno u Melburnu. Istorijski učinak izgleda nije dovoljan da bi se srpski as našao na promotivnom posteru turnira.

Australijan Open objavio je na jednoj društvenoj mreži fotografije učesnika uključujući Nika Kirjosa, Tanasi Kokinakisa, Janika Sinera, Matea Beretinija, Rafaela Nadala, Stefanosa Cicipasa, ali zanimljivo nigde nije bilo Novaka, kao ni Danila Medvedeva.

Objava je probudila ljutnju kod navijača Đokovića, jer srpski as i dalje čeka dobre vesti i nada se da bi zabrana ulaska u zemlju koju je dobio deportacijom mogla da bude ukinuta.
Organizatori su potom objavili i video na kome je za ceo minut devetostruki šampion dobio jedan mali kadar.

Prvi Grend slem u godini trajaće od 16. do 29. januara.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena jasno je stavio do znanja da neće pomoći Đokoviću odnosno neće uticati na donošenje odluke Vlade.

Dok se čeka odluka, navijači čekaju i novu najavu turnira sa posterom na kome će se naći i čovek koji je najuspešniji u istoriji tog Grend slema.

Eksplozije u Kijevu, izveden napad kamikazama

Nemiri u Parizu: Cijene goriva i hrane građane Francuske odveli na ulice