in

Arnautović dokrajčio Makedonce, pa na našem jeziku makedonskim Albancima poslao poruku

Marko Arnautović, reprezentativac Austrije srpskih korena, našao se u centru pažnje posle gola i pobede njegove reprezentacije nad Severnom Makedonijom – 3:1 u prvom kolu Evropskog prvenstva. On je na srpskom ispsovao Ezdžana Alioskog, Albanca u taboru Severne Makedonije.

Austrija je vodila 2:1, a onda je sve dileme oko pobednika golom u 89. minutu rešio Marko Arnautović.

Momak za kojeg se raspituje Crvena zvezda, a koji trenutno igra u Kini, imao je nalet emocija, ali nije rešio da se raduje, već je odlučio da poruči nešto rivalima – makedonskim Albancima Ezdžanu Alioskom i Egzonu Bejulaju.

Arnautović je koristio teške psovke na tečnom srpskom, a Alioski ga je i te kako razumeo, s obzirom na to da on neretko te iste psovke koristi u Premijer ligi, gde brani boje Lidsa.

„J**em ti majku“, jedna je od psovki koju je navodno izgovorio Marko Arnautović, dok je gledao ka rivalu s kojim je vodio žestoku bitku tokom utakmice prvog kola.
Ipak, veći i dalji sukob iskusno je sprečio kapiten Austrije David Alaba koji je dotrčao do svog napadača i rukama mu pokrio usta, kako kamere ne bi snimile sve ono što izgovara.

Arnautovićeve psovke na srpskom jako su odjeknule u regionu, a Hrvati su konstatovali da su one bile brutalne.

​Podsetimo, Marko Arnautović je dete Srbina i Austrijanke, pa zato ne čudi što se Alioskom i Bejulaju obratio na tečnom srpskom, s obzirom na to da su ga i te kako razumeli.

Ipak, po završetku utakmice Arnautović i Alioski su popričali, bio je tu i veliki Goran Pandev koji se zagrlio sa napadačem Austrije, pa je po svemu sudeći „ratna sekira“ ekspresno zakopana.

Što se tiče Severne Makedonije koja se prvi put plasirala na veliko takmičenje, istorijski gol postigao je kapiten Goran Pandev.


Srpska trobojka na Košarama – nervozne reakcije u Prištini

SIPA uhapsila dva komandira i tri policajca