in

Arina Sabalenka osvojila Australijen Open bez izgubljenog seta

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je danas titulu na Australijan openu, pošto je u finalu pobijedila Kineskinju Ćinven Dženg sa 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao 74. minuta.

Bjeloruskinja je uspela da odbrani titulu, pošto je prošle godine u finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

U prvom setu Sabalenka je napravila rani brejk u drugom gemu, koji je odredio tok seta. U narednom gemu je uspjela da spasi tri vezane brejk lopte i tako povede sa 3:0. Osmi gem je donio nove šanse Bjeloruskinji da oduzme servis Kineskinji ali se Dženg dobro branila. Sabalenka je na kraju morala da servira da bi osvojila prvi set.

Sabalenka je pitanje pobjednika riješila u uvodnim minutima drugog seta kada je oduzela servis protivnici u prvom gemu. U petom gemu je ponovila agresivnost iz prvog gema i opet došla do brejka, koji joj je trasirao put do nove grend slem titule.

Na kraju je u posljednjem gemu na 40:0 ništa nepotrebno ušla u nervozu, propustila tri vezane meč lopte, potom još dvije, ali ipak uspješno privela meč kraju.

Vašington ima velike probleme na jugu: Teksas odbija poslušnost, najavljen i oružani konvoj

Dodik: Amerika vodi hibridni rat protiv Srpske