in

Abramovič Čelsiju oprostio 1,5 milijardu funti

Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Čelsija potvrdio je da prodaje klub i između ostalog istakao da od „plavaca“ neće tražiti da mu vrate kredit „težak“ 1,5 milijardi funti.

„Prodaja kluba neće biti brza. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene ovo nikada nije bio posao niti se ovdje radi o novcu, već o čistoj strasti prema igri i ljubavi prema klubu“, rekao je Abramovič u izjavi koju je prenio londonski klub, a ujedno je i istakao da će ukupna neto dobit od prodaje kluba ići žrtvama u Ukrajini.

Britanski mediji su i u četvrtak ponovili da je Abramovič spreman da proda klub za tri milijarde evra pa ostaje da se vidi da li može da dobije toliko para.

Jedno je jasno Rus odlazi nakon nepunih 19 godina na čelu kluba (klub kupio u juna 2003.) i aktuelni prvak Evrope dobiće novog vlasnika.

„Nadam se da ću uspjeti posljednji put da posjetim ‘Stamford Bridž’ i da se lično pozdravim sa svima. Bila je privilegija biti dio Čelsija i ponosan sam na sve naše zajedničke uspjehe. Čelsi i navijači će uvijek biti u mom srcu“, rekao je Abramovič.

Izvor: Nezavisne novine

Članak Abramovič Čelsiju oprostio 1,5 milijardu funti se pojavljuje prvo na Prvi Srpski Portal.

Rusija i Belorusija učestvuju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu

Jokić potpisuje ugovor od 241.000.000 dolara i postaje najplaćeniji igrač svih vremena