Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije primijetio da bilo kome u regionu smeta kada Albanci obilježavaju Dan zastave i ističu svoju zastavu gdje god da žive, ali da, kada Srbi treba da istaknu svoju trobojku, onda to predstavlja problem.

“Znate, vrlo je zanimljivo, postoji jedan dan, baš se zove Dan zastave, koji Albanci obeležavaju. Nisam čuo da su u Hrvatskoj imali nekih primedbi na to. Što tada, Albanci gde god da žive ističu svoje zastave? Nisam primetio da je neko u Crnoj Gori imao problem sa tim otkad se to radi usred Podgorice, u Tuzima“, rekao je Vulin za tv Pink.

On je ukazao da, kada to urade Srbi i kada Srbi obilježe svoju zastavu i kažu da žele da budu jedinstveni jer su jedan narod, onda je to problem i onda uslijede “histerični napadi na (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića”.

Komentarišući napade i uvrede zvaničnika iz regiona povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Vulin je ukazao da Vučića napadaju zato što je objedinio srpski narod.

“Šta je problem u tome da Srbi budu jedinstveni? Kada god Srbija pokaže koliko se promenila, koliko je bolja, koliko je snažnija, koliko je okrenuta upravo Srbima i koliko je to jedna promenjena zemlja, vi imate salvu napada, i odmah imate napade na Aleksandra Vučića”, primijetio je Vulin.

On je istakao da je sinoć prilikom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, osjetio veliki ponos zato što su svi Srbi bili ujedinjeni.

“Ceo narod, gde god da Srbi žive, juče je bio zajedno. Juče su se, bilo da žive na drugom kontinentu ili su u Beogradu, osećali kao deo jedne velike zajednice, jedne zajednice koja deli istoriju, koja deli zajedničku patnju, koja deli zajedničku nadu u budućnost”, rekao je Vulin.

Share.