Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na odluku Hrvatske da stopira uvoz ruske nafte u Srbiju, rekao je da je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo.

„Evropska unija je još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina doslednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima. Na predlog iskompleksirane ustaške Hrvatske, Srbiji je zabranjeno da uvozi rusku naftu preko jadranskog naftovoda, ali Bugarskoj nije. Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno da li nešto ima smisla, već da li će to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtevom koji je usvojila Evropska unija, Srbija je prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona evra koje je mogla korisnije da upotrebi”, rekao je Vulin.

On je naveo da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama, jer, kako je rekao, “gde god ustaše budu mogle da napakoste i naškode Srbiji, oni će to i uraditi”.

“Evropska unija, u kojoj o našoj sudbini odlučuje sve neuspešnija, a sve pakosnija Hrvatska, je mesto naših budućih poniženja i stradanja i zato je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo. Evropska unija na predlog ustaša nije uvela 8. paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke, kako ustaše jedino i znaju”, izjavio je Vulin, komentarišući odluku Hrvatske da stopira uvoz ruske nafte u Srbiju.

Share.