Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da srpsko-srpskih sukoba ne smije da bude, da Republika Srpska mora da se čuva i sačuva i smiri tenzije.

– Šta god bilo Srpsku moraju da sačuvaju. Narod moraju da sačuvaju, a mi smo tu da ih uvek podržimo. Želim da se smire tenzije u Republici Srpskoj – rekao je Vučić

Vučić je na TV Prva rekao da su potrebni i bratski odnosi sa Bošnjacima.

„Moramo da radimo i razgovaramo sa njima“, poručio je Vučić.

On je naveo i da je u Novi Pazar, Priboj, Novu Varoš, Sjenicu…uloženo više nego u prethodnih 70 godina i da će nastaviti to da se radi i dalje.

„Nama nisu potrebni nikakvi sukobi sa Bošnjacima i to je moja politika i za to ću da se borim svim srcem“, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije istakao je da je situacija na KiM veoma komplikovana, u političkom i bezbjednom smislu, i ističe da pritisci na Srbiju rastu zbog toga što svi žele kraj sage o Kosovu, a neće birati ni načine ni sredstva da do toga dođu.

„Pritisci na Srbiju će da rastu zbog toga što svi žele kraj te sage o Kosovu, da se ne bi mučili u odgovorima koje moraju da daju Rusima i svima drugima koji se pozivaju na to. Svi se sve češće pozivaju na kosovski presedan i stalo je zapadnim silama da reše to što pre. Neće birati načina i sredstva da do toga dođu“, poručio je Vučić.

Vučić je, na pitanje, da li postoji opasnost od izbijanja sukoba u našem regionu budući da 31.oktobra ističe rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na KiM, rekao je da postoji mnogo tačaka rizika.

„Ali naše je da se izborimo za mir i uradimo sve da šačuvamo mir i to radimo. Ne treba da paničimo, da mislimo da će neko taj mir da sruši, ali moramo biti spremni na svaku vrstu provokacije, da radimo kratkoročno, srednjeročno i dugoročno uvek u smislu očuvanja političke stabilnosti i snaženja naših snaga odvraćanja, kako vojske tako i snage naše ekonomije. To je ono što radimo“, naglasio je on.

Vučić je ukazao da osim izviđačkih bespilotnih letjelica nismo ništa imali i istakao da očekuje da ćemo biti neko ko će imati najviše bespilotnih letjelica u regionu i naoružanja.

„Radimo sami i sa partnerskim zemljama na njihovoj proizvodnji. To govorim da bi odvratio nekog ko bi da naruši našu bezbednost“, podvukao je Vučić. Ukazao je da situacija nije mnogo lakša ni u RS i BiH.

Share.