Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Republika Srpska nije izvor problema.

Vučić je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom rekao da ne postoji hir da Srpska pravi probleme, već su potezi koje preduzima reakcija jer joj se oduzima pravo na šume i poljoprivredno zemljište.

On je istakao da kod Dodika vidi dobru volju da se problemi rješavaju razgovorom.

Vučić je naveo da će se Srbija suprotstaviti i da neće podržati sankcije ako ih neko bude donosio protiv bilo koga u Srpskoj.

On je rekao na konferenciji za novinare da se Srbija neće priključiti blokadi na Drini dok god je on predsjednik.

“Oni koji misle da se sankcijama problemi rešavaju greše i zatvoriće sebi vrata i u Beogradu i u Banjaluci”, rekao je Vučić.

Ubrzati razvoj infrastrukture i približavanje Srpske i Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastanku u Beoradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom bilo riječi o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije i Republike Srpske i BiH, te najavio do kraja godine potpisivanje komercijalnog ugovora za izgradnju 19 kilometara autoputa od Rače do Bijeljine.

Vučić je rekao na konferenciji za novinare da će Srbija finansirati od 80 do 90 procenata ovih radova.

Predsjednik Srbije je govorio o investiranju u razvoj putne komunikacije koja bi, između ostalog, spojila i dijelove u Srbiji i BiH naseljene pretežno bošnjačkim narodom.

“Ta vrsta interkonekcije, spajanja srpskog i bošnjačkog naroda, bila bi veoma lekovita za naš odnos i veoma važna za razvoj naših ekonomskih odnosa”, ocijenio je Vučić.

Share.