Ne verujem da ruski predsednik Vladimir Putin blefira, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za američku televiziju “Njuzmaks” govoreći o najnovijem obraćanju predsjednika Rusije.

“Mi se nadamo da će mir pobediti, i da će svi uraditi sve da se postigne kompromis. To je bolje nego čekati nečiji poraz. Sastao sam se sa Putinom nekoliko puta i ne verujem da blefira. To je sve što mogu da kažem”, dodao je Vučić na pitanje o najavi ruskog predsednika”, rekao je Vučić , koji se nalazi u Njujorku gde učestvuje u radu 77. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Voditelji su se prvo zahvalili predsjedniku Srbije što je pristao da gostuje u njihovoj emisiji, a onda su ga upitali za situaciju na Kosovu i Metohiji.

“Mislim da smo uspešno deeskalirali krizu na KiM, ali moraćemo da se potrudimo više kako bismo pronašli dugoročno rešenje. Nećemo da tražimo krivca, ali je kompromis mnogo bolji od oružja i bombi, što gledamo danas”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je podsjetioda je Srbija proslavila 140. godišnjicu odnosa sa SAD, i da su dvije zemlje u oba svjetska rata bile na pravoj strani istorije.

“Gledamo kako da diversifikujemo naše snabdevanje energentima. Gradimo interkonektore na granicama sa Bugarskom i sa Severnom Makedonijom. Vi ste tražili, gospodine Grenel, da shvatimo kako su ekonomske veze najvažnije u našem regionu. Rekonstrukciju infrastrukturne mreže. Mi vidimo da je trgovinska razmena Srbije i SAD danas veća nego ikada, čak 1.2 milijarde”, rekao je Vučić.

Share.