Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom jučerašnjih događaja u Crnoj Gori, poručivši da će Srbija u narednim danima analizirati odluke crnogorskog parlamenta.

On je rekao i da Srbija neće donositi ishitrene rešenja.

“Nećemo vređati one koji su donosili te odluke protivne interesa Republike Srbije. A narodu u Crnoj Gori da kažemo da smo uvek bili sa njima i bićemo sa njima. Mi bliže nemamo, i niko nikada neće moći da nas razdvoji. Ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji ili da bi učinili nešto protiv Srbije umeti da se odnosimo baš onako kako zaslužuju”, kazao je predsednik Vučić.

„Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži“ rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

„Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade“, kazao je predsednik Srbije.
On je rekao da ekonomski rast ne znači ništa ako i naše komšije u regionu nisu bogati.

“Zato smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori, i u svim drugim zemljama u okruženju, spremni da investiramo i uložimo u nove fabrike. I da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici, na primorju, svuda na svakom mestu. I zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju a negde ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije, i koje gledaju kako i na koji način da uvrede našu zemlju ili obeščaste naš narod. Za njih uvek ćemo imati pravi, adekvatan odgovor, koji će biti miran i takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički i podanički”, rekao je predsednik.

Vučić ističe da mi nemamo gazde u stranim ambasadama, i da je naš jedini gazda srpski narod i građani Srbije.

“Građani Srbije, narode, glavu gore, imaćemo još rezolucija i deklaracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Saveta bezbednosti, i neke druge rezolucije, i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donete. Ali mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da radimo sa svima i da pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo najbolju saradnju. A Srbiju, u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi. Napred Srbijo, bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili. Živela Srbija”, zaključio je predsednik Vučić.Izvor:
Share.