Kampanji se pridružio i Bakir Izetbegović za kojeg sam mislio da se razumije u šerijatsko pravo, kazao je Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore promijenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

– Cetinje je mjesto gde postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dJela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promIJenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci – rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

– Sve zasluge za obezbjeđenje pripadaju vladi Crne Gore. Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima – jasan je predsjednik Srbije i podvukao da su ljudi uglavnom zadovoljni ovim ustoličenjem.

On je izjavio da bi bio „obješen“ da je on predvodio neke eventualne proteste u Srbiji, kao što je to jučer uradio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

– Ako je protiv Srba, onda se smatra da je sve dozvoljeno – rekao je Vučić.

Pomenuo je i Bakira Izetbegovića koji je komentarisao dešavanja u Crnoj Gori i osudio ponašanje SPC, na što je Vučić rekao:

– Kampanji se pridružio i Bakir Izetbegović za kojeg sam mislio da se razumije u šerijatsko pravo, ali nisam znao da se razumije u pravoslavlje, kazao je Vučić.

Share.