Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nikada neće pristati na to da Srbima predavanja o fašizmu i zločinačkoj prošlosti drže ljudi poput Tonina Picule, evroparlamentarca iz Hrvatske koji u svojoj zemlji ne diže glas protiv spomenika teroristi Miri Barešiću i ulica nazvanih po ministru zloglasne NDH i ustaškom ideologu Milu Budaku.

Povodom komentara o muralu generalu Ratku Mladiću u Beogradu i tvrdnji 10 evroparlamentaraca da je nedopustivo da u zemlji kandidatu za EU policija čuva mural osuđenog ratnog zločinca, Vučić je rekao da bi prije umro nego pristao da se plaši potpisnika tog saopštenja.

“Picula iz Hrvatske vam priča o zločinima, a oni imaju stotine murala zločinaca, ulice nazvane po Budaku i sličnima i spomenik pravosnažno osuđenom teroristi Barešiću, koji je ubio ambasadora nekadašnje Jugoslavije Vladimira Rolovića. Oni i njima slični nama sole pamet o zločinima i fašizmu, a ja bih pre pristao da me nema, nego da me uplaše Picula ili Viola fon Kramon”, istakao je Vučić.

On je pozvao aktiviste koji su gađali jajima mural generala Mladića da odu u Novi Pazar i pokažu da su protiv zločinaca i time što će prekrečiti tablu Aćif efendije.

“Oni sve vreme lažu da je policija čuvala zid i mural /generala Mladića/. Čuvala je njih da ne dobiju batine. To i jeste posao policije, a krečenje murala je u nadležnosti Komunalne milicije”, rekao je Vučić, dodajući da je na mural generala Mladića bačen kreč, što dokazuje da ga policija nije branila.Izvor:
Share.