Vojska Srbije ne želi sukobe, ali je spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta s ciljem zaštite integriteta, suvereniteta Srbije i zaštite svih njenih građana, rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.

Vučević, koji je sa zamjenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem posjetio jedinice Vojske Srbije u garnizonima u Raški i Novom Pazaru, istakao je da će političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Vojska Srbije je najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi – naglasio je Vučević.

On je posjetio jedinice i razgovarao sa pripadnicima Vojske Srbije u kasarnama “Stefan Nemanja” u Raški i “Rifat Burdžević – Tršo” u Novom Pazaru, te visoko ocijenio njihovu opremljenost i obučenost.

– Uz Vojsku Srbije svi građani Srbije su sigurni. Verujte u svoju vojsku! Vojska ne želi nikakve sukobe, ratove, ali je spremna da zaštiti našu državu i sve njene građane – poručio je Vučević.

Share.