Dijana Hrkalović privedena je zbog sumnje da je naložila Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izvještaja iz telefona osoba.

Te osobe se navodno dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića u centru Beograda, navodi se u krivičnoj prijavi koja je podnijeta protiv bivše državne sekretarke. Kako se navodi, to je za sada jedina stvar za koju Hrkalovićevu terete.

Sljedeći korak u istrazi protiv bivše državne sekretarke je ispitivanje devetorice policajaca koji rade u odjeljenju Službe za specijalne istražne metode, prenosi Blic.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo još nije naložilo vještačenje njenih mobilnih telefona.

Protiv Dijane Hrkalović podignuta je krivična prijava za trgovinu uticajem, a Dijana je sve navode na saslušanju negirala, jer, kako navodi njena odbrana, njima je pokazana samo krivična prijava protiv nje, “ali ne i dokazi”.

Takođe, kako navodi advokat “pale” bivše državne sekretarke, u predmetu nema naredbe da se vještače njeni telefoni.

“Sledeći korak u istrazi je saslušanje svedoka, a to su policajci koji su i dalje aktivni. Sve se radi po ubrzanom postupku, a mi ćemo svakako uložiti žalbu na pritvor”, rekao je Nenad Tasić.

Nezvanično se navodi da su osobe iz čijih telefona je Dijana stopirala izvještaje zbog ubistva na šinama Veljko Belivuk i osobe iz njegovog klana.

“Izveštaji iz telefona su dostavljeni, ali se ona tereti za to ih je kasno dostavila tako da je zbog toga jedno suđenje moralo da se odloži”, rekao je Ahmed Delimeđac.

Kako se predpostavlja, svjedoci policajci koji će biti ispitani rade na odjeljenju Službe za specijalne istražne metode i oni se zapravo vezuju za istragu protiv Milenkovića i svi su i dalje u službi.

Bivša državna sekretarka će se, kako se navodi, ponovo izjasniti kada bude vidjela dokaze.

Podsjetimo, krivična prijava tereti i Bagzija Milenkovića za zloupotrebu službenog položaja.

Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši je načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Bio je jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović i jedan od vođa policijske radne grupe “Mangusta”, za koju se sada vjeruje da je iskorišćena za nelegalno prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Sve informacije koje su na taj način skupljene radom “Manguste” su preko Bagzija Milenkovića završavale na stolu Dijane Hrkalović.

Ona je oformila pomenutu ozloglašenu grupu dok je bila na vrhuncu svoje moći u MUP.

Grupom su, kako je “Blic” prvi pisao, osim nje, upravljali Coka Damnjanović i Nikola Begović, šef odsjeka u Službi za specijalne istražne metode. Na kraju se ispostavilo da je “Mangusta” služila za najprljavije moguće poslove među kojima je bilo prisluškivanje Aleksandra Vučića.

Share.