Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su sedam osoba na području više gradova zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašli 991 ilegalnog migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

U međunarodnoj akciji „hotspot“ učestvovali su pripadnici policijskih uprava Beograd, Subotica, Sombor, Kikinda, Šabac, Kraljevo, Vranje i Novi Pazar.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao akciji na području beogradske opštine Savski Venac, rekao je da su pripadnici policije u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i Komesarijatom za izbjeglice, učinili sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, na prvom mjestu krijumčarske bande, obuzdaju i privedu zakonu.

-Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi – poručio je Vulin, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je naglasio da će Srbija ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu svojih građana.

Share.