Portal Hrvatske radio-televizije uz vijest o preletu hrvatskih „migova” objavio je sliku srpskih „migova 29″. Kasnije je fotografija promijenjena, ali na Tviteru je ostala vidljiva vijest sa pređašnjom ilustracijom.

„Povodom obilježavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Antuna Radoša dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva preletjeće u petak u 10 sati zagrebačko groblje Mirogoj, čime će odati počast brigadiru Radošu poginulom u akciji sprečavanja napada na Slavonski Brod”, navedeno je na portalu HRT-a.

Zatim je istaknuto da će dva aviona MiG-21 HRZ-a groblje Mirogoj preletjeti na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu, tokom kojeg se može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području Zagreba.

„Riječ je o simboličnom preletu odavanja počasti za poginulog pripadnika HRZ-a”, stoji u vijesti HRT-a.

Kako piše hrvatski portal Indeks, HRT je na sliku koja bi trebalo da ilustruje MiG-ove u odavanju počasti stavio sliku dva srpska MiG-a 29.

„Tačnije, dva aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva i protivazdušne obrane Srbije”, navodi portal.

Na to je upozorio i vojni analitičar Igor Tabak koji je na Fejsbuku naveo da se radi o sramoti.

„Jel’ može sramotnije? Kad javna televizije najavljuje komemoraciju hrvatskom pilotu Antunu Radošu i prelet MiG-21 HRZ-a, a kao ilustraciju stavi MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva?!?”, naveo je on.

Kasnije je fotografija zamijenjena hrvatskim letjelicama, ali su ostali tragovi na Tviteru.Izvor:
Share.