Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši direktor crnogorske policije, pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Veljovića su na saslušanje u Osnovni sud doskorašnje kolege izvele iz policijskog kombija sa lisicama na rukama.

„Verujem da je ovde reč ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića“, kazao je Veljović po izlasku iz suda, prenosi RTCG.

Da će Veljović danas biti priveden sudiji za istragu, ranije je danas saopštio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Cetinje Duško Milanović.

Par minuta pre Veljovića, u zgradu Osnovnog suda Cetinje ušli su njegovi branioci, advokati Nikola Martinović i Mihailo Volkov, prenose Vijesti.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svedoke.

Prema tvrdnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef policije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.
Milanović je kazao da je u cetinjskom tužilaštvu danas saslušan i Nikola Žugić koji je takođe osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da je i njemu nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Share.