Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da ne zna da li je general Ratko Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u BiH.

Povodom saopštenja nevladine organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, koja je zatražila uklanjanje murala sa likom generala Mladića na uglu ulica NJegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, Šapić je rekao da je za njega Haški tribunal izgubio kredibilitet mnogo ranije nego što je osudio Mladića.

Šapić je dodao da je taj tribunal izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaj.

“Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta”, istakao je Šapić.

On je dodao da zaista ne zna da li je Mladić u toku rata počinio ratne zločine, saopšteno je i pres-službe Grada Beograda.

Šapić je naveo da može da govori o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvijek, ali da moli javnost da u te stvari ne miješa Haški tribunal i njegove presude.

“U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mesto i ispunjava vam te vrste `haških` želja”, poručio je Šapić.

Share.