Zgrada Vlade samoproglašenog Kosova u Prištini osvijetljena je žutom i plavom bojom, u znak solidarnosti sa narodom Ukrajine, objavila je Vljora Čitaku, potpredsjednica Demokratske partije Kosova na svom Twitter nalogu.

Premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je zgrada vlade u Prištini osvijetljena u bojama ukrajinske zastave u znak solidarnosti sa ukrajinskim narodom u, kako kaže, kritičnom trenutku.

“Bez obzira na to koliko su mračna vremena i koliko je borba teška, istorija favorizuje pravednike. U ovom kritičnom trenutku za ukrajinski narod, osvijetlili smo zgradu vlade u znak solidarnosti naroda Kosova sa narodom Ukrajine”, naveo je na Kurti.

Interesanto, Ukrajina nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, a i pored te činjenice, vlasti u Prištini ovim gestom pružaju podršku Kijevu koji ima problem sa teritorijalnim integritetom, prvo oko Krima, a sad i na istoku zemlje nakon što je Rusija priznala nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.Izvor:
Share.