Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je večeras da će rekonstrukcija Vlade Crne Gore biti 20. jula i da će u toj rekonstrukciji ući potpredsjednik i ministri iz redova Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, koju čine Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP).

Mandić je izjavio da će NSD, čiji je on lider, u Vladi pripasti Ministarstvo prosvjete, resori prostornog planiranja i turizma, dok će, kako je dodao, DNP-u pripasti mjesto potpredsjednika i ministra saobraćaja.

“Potpisali smo koalicioni ugovor koji predviđa rekonstrukciju vlade. Napravili smo dogovor koji nije bio logičan kada je potpisan jer drugi po snazi politički subjekat nije dobio priliku da bude u vlasti”, rekao je Mandić.

On ističe da su kao parlamentarna većina uradili mnogo toga i ocjenjuje da je sad trenutak da koalicija “Za budućnost Crne Gore” uđe u vlast.

Mandić je naveo da žele da snažno uđu u vladu i da naprave nove reforme.

Prema njegovim riječima, koalicija nije u Vladi dobilaa procenat koji ima u parlamentarnoj većini, nego mnogo niži.

“Ja to očekujem da može da se desi u narednoj nedjelji, ali svakako do kraja jula i da Vlada bude ojačana ministrima koji dolaze iz NSD-a i DNP-a. Oni samo mogu da poprave njen rad i postiže se da ova vlada ima pun mandat”, kaže Mandić a prenose crnogorski mediji.

Mandić je naglasio da bi bilo dobro da se Vlada proširi i na Bošnjačku stranku.

Share.