Prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) danas je na istoku te zemlje došlo do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema prvim informacijama, na helikopter je pucano sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio.

U padu helikoptera nije bilo preživjelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine.

U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starješinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mjere za povratak tijela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici, dodaje se.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

Share.