Policijska uprava istarska saopštila je rezultate teške saobraćajne nesreće, koja se sinoć oko 19 časova dogodila na izlazu iz tunela Učka, u kojoj su poginula dva državljanina BiH, dok su dvije osobe povrijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačkih tablica, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do krivine udesno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja uslovima na putu, već je skrenuo ulijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i na dio saobraćajnog ostrva kod naplatne kućice.

“Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine”, navode iz policije.

Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog tužilaštva prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni zbog čega su zadržani na liječenju. Nezvanično Novi list saznaje da su životno ugroženi i da im se doktori u KBC-u Rijeka još bore za život.

Nad vozačem automobila uradiće se kriminalistička istraga kada to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.Izvor:
Share.