Policijska patrola privela je braću (13) i (15) zbog sumnje da su u zidu jedne zgrade i rupi u blizini dečijeg igrališta imali štek u kome su pronađene dvije kese marihuane.

Nakon saznanja o šteku, policajci su čekali da vide ko će se pojaviti da pokupi drogu, a uslijedila su dva šokantna prizora kada su se dječaci pojavili kod stambene zgrade.

– Policijska patrola otkrila je gdje se nalazi mjesto u kom je skrivana droga. Čekali su i posmatrali ko će da se pojavi da je pokupi. Na njihovo veliko zaprepašćenje pojavio se dječak, koji je pokušao da izvuče marihuanu iz rupe u zidu. Kada su mu prišli on se skamenio i nije ni pokušao da pobjegne niti da progovori – objašnjava izvor i dodaje:

– Nakon nekog vremena, pojavio se i dječak, nešto stariji od prvoga. Kasnije se ispostavilo da su njih dvojica braća i da je stariji poslao mlađeg kako bi umjesto njega pokupio pakete, jer ne izgleda toliko sumnjivo. Rupa u zidu nije bila jedini štek, pronađen je i još jedan, rupa u zemlji koja je bila pokrivena granama, daščicama i kamenjem.

Izvor je objasnio da se, nakon što su uhvaćeni, stariji dječaka obratio policajcima i zamolio ih da puste njegovog brata jer on nema nikakve veze sa drogom, već da je tu poslat samo kako bi izgledao manje sumnjivo.

Stanari zgrade u Zemunu gdje se dogodila zaplijena narkotika ispričali su da već duže vrijeme imaju problem sa dilerima i njihovim mušterijama koji se skupljaju u parku koji se nalazi nedaleko i od dječjeg igrališta.

– Gledali smo sa terase kako se sve dogodilo. Doveli su ih jednog po jednog da im pokažu gdje skrivaju drogu. Jedan je bio mali dječak, jedva svjestan toga šta se dešava. Izgledao je preplašen i uznemiren. Poslije je došao i stariji, a onda su inspektori iznijeli dva paketa koja su u blizini bila sakrivena – objašnjavaju stanari.

– Stalno se skupljaju ovdje. Posebno noću, sjede na tim klupama, konzumiraju droge, vrište i deru se. Ne možemo da spavamo od njih. Preko dana, uvijek je neko sjedio na klupama i motrio na mjesta gdje su vjerovatno skrivali drogu. U blizini je igralište i djeca su često tu, uvijek su rastjeravali djecu sa tih mjesta kada bi došli da se igraju.

Na mjestu gdje su pronađeni narkotici vršen je uviđaj i mogle su se vidjeti forenzičke rukavice, a na mjestu gdje se nalazio štek u zemlji vide se tragovi otkopavanja i rupa u kojoj je bila sakivena upakovana droga.

Dvojica dječaka koji su uhvaćeni sa paketima marihuane u Zemunu žive nedaleko od mjesta gdje je droga skrivana, a njihove komšije ostale su u šoku kada su saznali šta se dogodilo.

– Ne mogu da razumijem šta se tu dogodilo, oni su mladi i nikako mi ne ide u glavu da se oni bave time, posebno onaj mlađi dječak – ispričao je komšija, piše Kurir.

Share.