Otac (39) uhapšen je nakon što je u porodičnoj kući istukao maloljetnog sina (14). Ukoliko bude osuđen prijeti mu zatvor, javljaju mediji.

Prema optužnici, on je početkom avgusta ove godine oko 19 sati u jednom slavonskom selu u porodičnoj kući zbog neposlušnosti odlučio da fizički kazni dječaka, piše portal “Danica”.

Kako navode, iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposlušnosti ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne povrede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice.

“Kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio krivično djelo protiv braka, porodice i djece, povredom djetetovih prava”, navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno Tužilaštvo za mladež.

Ispitan u svojstvu osumnjičenog, otac je priznao počinjenje krivičnog djela pravdajući se provokacijama od strane sina.

Nakon incidenta, dječak je odmah nazvao policiju.

“Obavljeno je i ljekarsko vještačenje poovreda koje je zadobilo dijete, a iz kojeg proizlazi da se radi o lakim tjelesnim povredama”, utvrđeno je tokom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se oca osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Share.