​Muškarac iz Slavonije, koji je osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje pastorke, kažnjen je radom za opšte dobro, i to u Udruženju za rad sa djecom sa posebnim potrebama u jednom slavonskom gradu, a tamo ga je poslala Kancelarija za uslovnu kaznu Ministarstva pravosuđa u Osijeku.

Kako je objavio 24sata, osuđeni pedofil tamo je nekoliko mjeseci obavljao fizičke poslove, poput košenja trave, popravljanja ograde i bojenja sprava za igranje u zabavno-edukativnom parku izgrađenom isključivo za rad sa djecom sa posebnim potrebama.

Ministar ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica danas je novinarima rekao kako je očito došlo do greške i da će sve ispitati.

Na pitanje da li je tako nešto zakonski nemoguće, rekao je da ne zna, ali da je svakako potrebno vidjeti je li to sistemska greška i da, ako jeste, treba mijenjati zakon.

“Uvijek je odgovornost na Kancelariji za uslovnu kaznu. Očigledno je došlo do greške”, rekao je Malenica.

Inače, muškarac je dobio 11 mjeseci zatvora za krivično djelo organizovanog snimanja dječje pornografije te dodatnih 11 mjeseci za krivično djelo bludnih radnji nad djetetom mlađim od 15 godina i zlouporabe porodičnih odnosa.

Sud je te dvije kazne preinačio u jedinstvenu kaznu od 11 mjeseci zatvora. No umjesto zatvora, dobio je 11 mjeseci rada za opšte dobro, i poslali su ga u udruženje s djecom.

Share.