adio-televizija Crne Gore (RTCG) ekskluzivno je objavila audio-snimak na kojem se čuje kako šef podgoričkog Centra bezbjednosti Goran Jokić u nedjelju, 5. septembra, putem radio-veze upozorava policajce da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

RTCG je do ekskluzivnog snimka, na kojem se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike, došao tragom informacije da su na Belvederu vatreno oružje koristili građani koji su se protivili ustoličenju Njegovog visokopreosveštenstva crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ovaj snimak u posjedu je Uprave policije Crne Gore i biće predmet istrage, a RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije u nedjelju.

Dio građana koji se protivio ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u subotu, 4. septembra, formirao je barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje.

Prilaze iz pravca Podgorice i Budve okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve na Cetinje.

U nedjelju, 5. septembra, Televizija Crne Gore i portal RTCG-a izvijestili su da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

Share.