Beogradska policija traga za muškarcem starosti od oko 30 godina i dvadeset godina starijom ženom koji su opljačkali mjenjačnicu u beogradskom našelju Čukarica kada su na prevaru od radnice uzeli oko 500.000 dinara (oko 8.300 KM), saznaje “Telegraf.rs”.

Policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

“Ona je objasnila da su u mjenjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori. Pokazali su joj legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. ‘Inspektorka’ je bila zadužena za provjeru dokumentaciju, a njen kolega je brojao novac. Prema riječima radnice ništa nije ukazivalo da se radi o prevarantima”, kaže sagovornik Telegrafa blizak slučaju.

Prema informacijama navedenog portala, nakon nekoliko minuta mladić je rekao da “mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil”.

“Ne zadugo iz mjenjačnice je izašla i ‘inspektorka’ tvrdeći da je ‘kolega sa sobom odneo njoj jako bitnu dokumentaciju i da mora do vozila da je uzme’. Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis “prevaranata” nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske”, kažeizvor.

Policija je raspisala potragu za dvoje prevaranata.

Prema informacijama portal Telegraf.rs, oni su tipovali mjenjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca.

Izvor: TelegrafIzvor:
Share.