Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije saopštilo je da statistički podaci demantuju “organizovanu kampanju laži” dijela opozicionih partija o prijavljivanju “desetina lažnih birača Srpske napredne stranke /SNS/ iz Republike Srpske u Beogradu”.

U reagovanju na ove tvrdnje iz MUP-a su poručili da se potpredsjedniku Stranke slobode i pravde Borku Stefanoviću “priviđaju nepostojeći brojevi u nekim ulicama poput Novopazarske šest, koja ne postoji, iako on tvrdi da je na tom broju vidio da su prijavljene desetine lažnih birača SNS-a”.
“Isti političar tvrdi da u Novopazarskoj 43 i Maksima Gorkog 23 ima barem po 15 novoprijavljenih po stanu, što je laž jer na tim adresama od početka godine nije bilo nijedne nove prijave prebivališta ili boravišta”, saopštili su iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je u Ulici cara Nikolaja Drugog 72 prijavljeno ukupno sedam osoba, i to tri u januaru ove godine, a ne, kao što Stefanović tvrdi, njih 20. Iz MUP-a su poručili da statistika dokazuje da u broju promjena prebivališta u Beogradu nema velikih odstupanja u odnosu na prethodne godine.
Oni su naveli i da je cilj “serije organizovanih kampanja laži” da, osim napada na MUP, izazovu sukobe Srba iz Srbije sa Srbima iz Republike Srpske, kao i da prirodne migracije stanovništva predstave kao pokušaj pljačke na predstojećim izborima.

Share.