Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je danas bio u Varaždinu gdje je ponovo govorio o Bosni i Hercegovini i njegovoj najavi blokade ulaska Finske i Švedske u NATO dok se ne riješe izmjene Izbornog zakona.

On je ranije kazao da će iskoristiti veto na ulazak ove dvije zemlje u NATO, međutim ratifikacija takve odluke je na Hrvatskom saboru u kojem najviše ruku ima HDZ, a ne Milanovićev SDP.

“Nemam političke instrumente u rukama. Nemam saborsku većinu koju nisam ukrao kao Plenković, nego sam je zaradio 2011. na izborima, ali moram neke stvari govoriti”, rekao je on.

Zatim je poručio da je izdajnik svako ko u Saboru glasa za ulazak Finske i Švedske u NATO jer to za njega predstavlja izdaju Hrvata u BiH.

“Svatko tko ne iskoristi prigodu, istorijsku, da se izbori za Hrvate u BiH, jer to je hrvatski interes, to nije kapric i obijesna želja, nama se tu radi o ušima, ako ne o glavi, da u Hrvatskom saboru ne glasa za nikakva širenja NATO-a, ne dolazi u obzir. Vrlo jasno govorim, dok se Hrvatima u BiH ne da pisano jamstvo da su stvari riješene. I to pisano, nema majke mi. Dok se ne da na papir, znači do promjena zakona. Tko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom, kao i svakoga tko će s njima popiti kavu. Znači, i njih ću proglasiti izdajnikom, jer nema druge”, rekao je Milanović.

Share.