Crnogorski mediji objavili su da je srpska policija u Beogradu navodno repetirala pištolj na sina premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i člana njegovog obezbeđenja, te je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju. Sa druge strane, MUP Srbije saopštio je da su apsolutno lažni navodi da je srpska policija maltretirala sina Krivokapića.
Podgoričke „Vijesti“ objavile su, pozivajući se na izvor iz Krivokapićeve porodice, da su sin crnogorskog premijer i član obezbeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani. Iz porodice su tom mediju rekli i da je oružje koje poseduje obezbeđenje uredno prijavljeno zvaničnim organima Srbije.

Po zakonu, Krivokapićeva deca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

Objavljen je i snimak dela situacije, na kome se vidi kako Krivokapićeva ćerka Jelena protestuje zbog ponašanja policije.

Ćerke Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić su krajem juna nakon hajke koja u tabloidima rekle da se ne osećaju bezbedno u Srbiji, te da je njihova porodica „izložena nezapamćenom medijskom linču“.

Nakon što su napustile Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Krivokapićeve ćerke da dođu u Srbiju i poručio im da su dobrodošle da žive tamo.
Na pisanje „Vijesti“ o incidentu čiji je akter bio sin Zdravka Krivokapića, MUP Srbije je reagovao saopštenjem da se radi o „lažnim navodima da je srpska policija navodno maltretirala sina Krivokapića“.

Policija je i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu, saopštava MUP.
„Prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K, sin crnogorskog premijera, i B. D, član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva“, navodi MUP.
Policija je objasnila i kako je došlo do incidenta.

„Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila“, saopštava MUP.

Kako se dodaje u saopštenju, „postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje“.

Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija, kažu iz MUP-a Srbije.

„Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili. Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, piše u saopštenju MUP-a.Izvor:
Share.