Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da su stranke stare parlamentarne većine dogovorile da formiraju novu Vladu Crne Gore, a da mandatar bude Miodrag Lekić.

Danas ističe rok do koga predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da predloži mandatara za sastav nove vlade.

Mandić je rekao da će do ponoći Đukanović biti obaviješten da je Lekić mandatar. Istakao je da “ako nešto nije jasno”, da su spremni da to Đukanoviću pojasne.

Mandić je kazao da će buduća vlada biti uspostavljena na paritetnoj osnovi – da polovina članova bude iz redova GP URA, da drugu čine ostale partije, a da kandidat za mandatara Miodrag Lekić ima “zlatni glas”.

“Ne vjerujem da ćemo raditi kao dva bloka, nego kasnije kao tim”. O resorima će, kako je kazao, narednih dana kada Lekić dobije mandat.

Milan Knežević je rekao da je DF pokazao “zašto je najozbiljniji subjekt jer je dao najveći doprinos da dođe do dogovora”.

Istakao je da će pismeno nakon presa obavijestiti Đukanovića da je postignut dogovor.”Čestitam Lekiću i kolegama koje su učestvovale, posebno Mandiću”, rekao je Knežević, prenose Vijesti.me.

Maksim Vučinić (Radnička partija) je kazao da su svi stali iza Lekića i da ima podršku 41 poslanika.

Share.