Sinoć je u Paragu došlo do pucnjave u kojoj je ubijena žena, a pet osoba je povrijeđeno. Među povrijeđenim je i djevojčica.

V.D. direktora Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović u razgovoru za HRT otkrio je kakvo je stanje ranjenih nakon sinoćnje pucnjave. Na bolnički prijem sinoć je dovezeno 8 osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dvije djevojčice. Jedna (10) je zadobila prostrelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju, piše Index.hr.

“Bila je neka svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati. Do svađe je došlo među komšijama zbog jednog problematičkog dečka kojeg su roditelji, umjesto da su ga smirili, još i podržavali. I eto što se dogodilo. Bilo je to na neki način očekivano”, kaže Matjaš Oršuš iz romskog naselja Parag u kojem je u pucnjavi sinoć ubijena žena, a pet je osoba povrijeđeno, među njima i djevojčica.

“Svi smo u šoku. Od šoka sinoć nije baš nije htio govoriti pa ću tokom dana imati više informacija o tome što se dogodilo. U svakom slučaju, moraće se riješiti problem s ilegalnim oružjem. Moramo preduzeti nešto da se oružje makne iz naselja, ne samo iz Paraga, nego iz svih. Rata nema, čemu onda oružje… Žao mi je što se ovo dogodilo”, dodaje Oršuš koji je i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.

Komšije su se i prije znali sukobljavati.

Kako će to završiti među njima, nemam pojma. Bojim se da se sukob ne nastavi. Imam informacije da je problematični balavac provocirao, a da nije, ne bi došlo do sukoba”, napominje u razgovoru za eMeđimurje.

Kako nezvanično saznaje Medjimurski.hr od stanovnika Paraga, izbila je kratka svađa između Josipa B. i Josipa P., a očevici kažu da je sve bilo brzo gotovo. Mislili su da je time sve i završilo. No, iznenada su se začuli pucnji. Navodno je pucao Josip B., a ubijena je Minka P., rođena 1962. godine.

Share.