Jedan od lidera DF Andrija Mandić i premijer Zdravko Krivokapić razmijenili su ponovo međusobne optužbe tako što je Mandić poručio da se prvi čovjek vlade služi, kako je naveo, “ogavnim lažima”, iz “majbaha” sarađuje sa DPS-om, da je izdao svoju listu, SPC i prije svega narod, a premijer mu na to odgovrio da srpski narod nije njegova “prćija”.

Reagujući na Mandićevo, kako navodi, spočitavanje prvog mjesta na izbornoj listi “Za budućnost Crne Gore” koje mu je ustupio na molbu Crkve, Krivokapić tvrdi da obojica znaju da nije bilo “pomiriteljske i veličanstvene uloge Crkve”, ne bi im, kaže, svima zajedno pomoglo ni to što se jedan od lidera DF-a povukao na posljednje, 81. mjesto”.

Krivokapić ponovo obećava da će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, a Mandića poziva da mu samo on ne govori o Crkvi jer se na sastnaku na Ostrogu, tvrdi premijer, upravo koalicioni partner DF-a “ostvrio čak i na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija”.

“Samo mi Vi ne govorite o Crkvi, Vi, koji ste sa skoro dva sata zakašnjenja došli u Hram Hristovog vaskrsenja, na opelo blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju…jer ste imali preča posla na samo par kilometara odatle”, naveo je Krivokapić, saopšteno je iz vlade.

Optužujući Mandića da srpskom narodu u Crnoj Gori nanosi štetu guranjem u opoziciju i proteste, Krivokapić je naveo:

“Nije srpski narod Vaša prćija…”, poručio je Krivokapić i dodao da “neće dopustiti” da Mandić, odnosno DF marginalizuje srpski narod sa DPS-om.

Prethodno Mandić je na svom Facebook profilu za tvrdnje Krivokapića, da DF ima partnerske odnose sa DPS-om Mila Ðukanovića, napisao da je riječ o “ogavnim lažima”.

Negirajući Krivokapićeve tvrdnje, Mandić je dodao da još “one večeri kad je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala na čelo vlade, ali teško je ko procjenjivao da će se dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji”.

“Krivokapić je čovjek koji je izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i, prije svega, narod…”, naveo je Mandić.

Precizirao je da Krivokapića nije izabrao narod, kome piše pisma, već da mu je on, na početku svega, na molbu Crkve, ustupio svoje mjesto na čelu liste “Za budućnost Crne Gore”, a da ga je njegov kolega Milan Knežević predložio za mandatara, a potom ga je, kaže, 27 poslanika DF-a izglasalo za premijera.

Mandić je poručio da “nije prirodno ovako otvoreno se brukati pod stare dane, praveći tajne dogovore sa DPS-om, a koje sada želi da pripiše drugima”.

Share.