Nikšićka policija je u mjestu Bogetići zaustavila vozilo marke mercedes nikšićkih registarstkih oznaka.

U vozilu su se nalazili R.B. (30), S.Ž., N.Z. i LJ.Ž. (40), a prilikom kontrole mercedesa pronađeno je oružje, droga, palica, metalni boks, drvena palica, metalne kuglice, ručni sprejevI i zaštitne maske, prenosi RTCG.

Od tih lica, kako navode iz Uprave policije, prikupljena su obavještenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija.

“Danas oko 11.20 časova nikšićka policija je u mjestu Bogetići kontrolisala vozilo marke mercedes nikšićkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili R.B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40)”, navode u saopštenju.

Prilikom kontrole kod R.B. je, ističu, pronađeno pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10 grama, dok je kod LJ.Ž. pronađen pištolj marke “Bernardeli” kalibra 7,65mm sa 13 komada municije.

“Daljim pregledom vozila pripadnici policije su pronašli šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice”, navode iz policije.

O događaju je, kako su kazali, obavješten državni tužilac koji je naložio da se LJ.Ž. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Share.