Zoran Petrović, jedini Srbin sa sjevera Kosova i Metohije koji je radio u specijalnim jedinicama ROSU, saopštio je danas da je napustio to mjesto kako bi podržao svoj narod.

Petrović je za Kosovo onlajn rekao da je, gledajući prethodnih dana dešavanja na sjeveru KiM, a “dobro znajući šta se mjesecima zbiva i koju torturu proživljavaju Srbi” zbog premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija odlučio da pretpostavljenima saopšti da više neće raditi u ROSU.

“Želeo sam da časno i po zakonu obavljam svoj posao, ali sam iz dana u dan uviđao da moram da radim protiv svog naroda. Zato sam doneo odluku da napustim specijalnu jedinicu i stanem uz svoj narod na severu Kosova”, rekao je Petrović.

Srpski policajci predali su ranije danas ostavke u kosovskoj policiji i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Ostavke su predali i srpski policajci u centru za kontrolu i nadzor Leposavić, koji se nalazi na Jarinju, na oko 500 metara od samog administrativnog prelaza.

Prethodno je više od 300 srpskih policajaca predalo ostavke i razdužilo uniforme u policijskoj stanici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.Izvor:
Share.