Podgorička policija spriječila je večeras sukob učesnika autokolone i pristalica Srpske pravoslavne crkve ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Potom je došlo do incidenta ispred zgrada u Bloku pet gdje je policija privela jednog od okupljenih, jer nije želio da se udalji i pored upozorenja, prenosi portal CdM. Prema pisanju medija, muškarac je nosio majicu sa likom Mila Đukanovića. Policija je upotrijebila sprej.

Nakon što je feministička grupa koja djeluje pod nazivom “Bogougodnice” protestovala večeras preko puta Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zbog premijere dokumentarnog filma “Crna Gora, podeljena zemlja” autora Borisa Malagurskog, i tom prilikom doživjela brojne uvrede grupe mladića, došlo je do još jednog incdenta.

Učesnici večerašnje autokolone, koja je tradicionalno prošla od murala Krstu Zrnovom Popoviću i nastavila šetnjom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore, stigla je večeras ispred Hrama. Skandirali su Krstu Zrnovu Popoviću, a sa druge strane se čulo “Nije ovo Montenegro”, “Kosovo je Srbija”, “Ne damo svetinje”.

Tada su pristalice SPC pokušale da probiju zaštitnu ogradu, ali je policija brzom intervencijom uspjela da spriječi sukob dvije suprotstavljene grupe.

Napravljen je dupli kordon sa obje strane bulevara, a policija je uspjela da učesnike autokolone pomjeri do parkinga.

Share.