Ne mogu da vjerujem šta sam preživjela! Sva sam u modricama, a samo sam branila svog psa. Uplašila sam se za njegov život, jer mi je on sve na svijetu, samo njega imam.

Izjavila je S. V. (58) koja je preživjela jezivo nasilje od strane osumnjičenog I. B. (39), koji je u petak nasred ulice u Zemunu brutalno pretukao nju i njenog psa labradora. Nasilje u Zemunu, podsjetimo, snimio je jedan prolaznik i video okačio na društvene mreže. Čitava Srbija ostala je zgrožena onim što se vidi na snimku, a nasilnika su gotovo svi osudili.

– Bila sam u šetnji sa labradorom i ne držim ga na povocu, jer je on veoma miran. Tog dana smo naletjeli na čovjeka sa pitbulom i tada je nastao haos. On je huškao svog psa na nas. Kada se pas zaletio, bacila sam se na pitbula i držala ga za stomak i glavu kako ne bi napao mog psa – kaže S. V. i dodaje da nije ni znala koliko je fizički jaka.

– Čovjek je sve vrijeme huškao psa i smijao se! Bukvalno je navijao dok sam ja pokušavala da obuzdam njegovog pitbula. Vidjeli ste na snimku, udarao me je. Samo sam ga molila i ponavljala: “Molim te, molim te”, ali ništa nije uradio samo se smijao – priča S. V. Ona nije željela da se fotografiše, ističući da je jako uplašena za svoju bezbjednost, naročito zbog toga što živi sama.

Međutim, novnar se uvjerio da nesrećna žena ima brojne i vidljive povrede. Lice joj je u modricama, sa desne strane preko cijelog oka ima plavo-zelenu modricu, dok ispod tog oka ima crvenu modricu. Iznad lijevog oka, takođe, ima masnice. Ruke su joj u flasterima i kako kaže trpi velike bolove. Takođe, ima povrede i po nogama. Povrijeđena žena visoka je svega 150 centimetara i ima oko 50 kilograma.

– Vidite moju građu i visinu i procijenite da li sam zaista mogla nekog da napadnem. Takođe, njegova izjava da je branio svog psa i da mi se sada izvinjava?! Nije bilo povoda da brani svog pitbula od mene i mog labradora – kaže povrijeđena žena:

– Ono što mi je bilo nevjerovatno, jeste i činjenica da su ljudi koji su stajali na pumpi i gledali nasilje nisu ništa uradili kako bi mi pomogli. To je užasno!

S. V. je objasnila i da joj je laknulo kada je čula da je nasilnik uhapšen.

– Sada mogu normalno da se šetam sa psom. Iskreno, dobila sam na samopouzdanju i nisam vjerovala da imam ovakvu snagu – rekla je ona.

Dodala je “da joj je smiješna priča nasilnika da je on branio svog psa”.

– Snimak koji se pojavio na društvenim mrežam je nekako veoma težak za mene i nisam uspjela ni da ga odgledam do kraja. Strašno mi je to i kad prođe neko vrijeme možda ću pogledati.

Ona je objasnila i da od šoka nije uopšte mogla da prepozna nasilnika.

– U policiji nisam mogla da ga prepoznam, znam samo da je ćelav i da ima stomak. Sve mi se pomutilo i nisam znala ko je. Čovjeka nisam ranije viđala – navela je žena i našalila se da je za ova dva dana uspjela da preživi nasilje i okreči stan.

– Čula sam da je i ranije nekog komšiju ujeo njegov pas za ruku i da je imao povrede.

Povrijeđena žena je inače po zanimanju vaspitač, ali radi kao prevodilac. Podsjetimo, na video-snimku je zabilježno kako žena pokušava da razdvoji dva psa, dok je krupan muškarac udara, šamara i šutira. U jednom trenutku se vidi kako muškarac snažno gura ženu, koja pada na beton. Potom joj se obraća rečima: “Ne vuci mog psa, ne vuci mog psa! Gdje ti je povodac?”

Osumnjičeni I. B. je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja. On je juče priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, u kom roku će ga saslušati tužilac, piše Kurir.

O optužbama da je “Gospođa šoker”
Na društvenoj mreži Tviter građani su juče pisali da je napadnuta gospođa “žena koja nosi šoker i plaši ulične pse”. S. V. priznaje da nosi šoker sa sobom.

– Sama sam i nosim šoker i to svi znaju, ali zbog uličnih pasa. Kada vidim grupu životinja, ja ga iz daljine upalim i taj čudni zvuk otjera pse. Kada vidim pse koji su sa vlasnikom, naprimjer imam komšije koje isto imaju pitbula, mi se pozdravimo iz daljine, jer ne želimo da bude neki problem – rekla je ona.

Share.